Bağlama Kursu

Türk Halk Müziği ezgilerini bağlamanın zengin melodisiyle buluşturmak isteyen müzik severler için kurumumuzda verilen eğitimler enstrüman hakimiyetini güçlendirme, müziğin temellerinin öğretilebilmesi ve enstrümanın profesyonel düzeyde icrası üzerinedir.

7'den 70'e herkes bağlama derslerimize katılarak uzman eğitmenlerden kurs alabilmektedir.

1 Ay Toplam 8 Saat Grup Dersi 1.200,00 TL

Yeni geliştirdiğimiz metodumuz ile bağlama çalışmaya ilk haftada başlıyoruz ve 2. haftamızda türkülerimizi çalmaya başlıyoruz. Kurs süresi devamlılık önemli olup ilk 3 ayda öğrenmenizi garanti ediyoruz.

Sınıflarımız Maksimun 8 kişilik olup düzenli gruplarla Devam etmektedir.

Erken yaş çocukların fizyolojik gelişimine ve seçilen enstrümana göre değişiklik gösterecektir. Ücretsiz Demo Dersi uygulamamızdan yararlanarak, eğitmenlerimizle tanışabilir ve çocuğunuzun gelişimine uygun enstrümanları öğrenebilirsiniz. Diğer yaş grupları için herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. İstediğiniz enstrümana, istediğiniz zaman başlayabilirsiniz.

Müzik eğitiminde yetenekten çok esas olan devamlılık ve çalışma disiplinidir. Yetenek, bu çabanın sonunda ortaya çıkması muhtemel bir olgudur.

Müzik eğitimi sonu olmayan bir eğitimdir. Ancak kişinin ilerleme hızı enstrümanına ayırdığı zamanla doğru orantılıdır.

Müzik, temelde matematiksel bir yapıdır ve çocuğunuzun analitik düşünme becerisini geliştirecektir. Aynı zamanda sosyal anlamda çocuğunuzun daha aktif bir hale gelmesine yardımcı olacaktır.

Student Shane & Teacher Bruce duet of Misty on the Electric Guitar at AMB Student Shane & Teacher Bruce duet of Misty on the Electric Guitar at AMB
Vivaldi Four Seasons Summer Guitar Theme Cover Vivaldi Four Seasons Summer Guitar Theme Cover
Açıklama Fiyat
1 Ay Toplam 8 Saat Grup Dersi 1.200,00 TL
1 Ay Toplam 8 Saat Özel Dersi 2.500,00 TL

Adres

Çalışma Saatlerimiz

  • Pazartesi - Cuma - 10:00 - 22:00
  • Cumartesi - 10:00 - 22:00
  • Pazar - 10:00 - 22:00
  • 4/ 5

    Çalışma saatleri çok esnek, hocalar profesyonel, güler yüzlü ve öğrencilerine tolerans gösteriyor.

    6 yıl önce
  • Burak
    4/ 5

    Bir kursiyer olarak aradığım tüm kriterler sağlıyor bu kurum. Bunları kısaca sıralarsak: hoca konuya çok ehil kendisinin konservatuar mezunu olması önemli bir faktör. Kursu veren hoca çok kibar ve çok güleryüzlü bu da kursa devamlılık sağlamanızda önemli bir kriter. Kurs yeri çok sakin böylece konsantrasyon problemi yaşamıyorsunuz. Fiyat da sitedeki diğer kurslara göre daha uygun hocanın para kazanmaktan ziyade sanatçı kazanma derdinde olduğunu düşünüyorum. Kısaca klarnet öğrenmek isteyen kişiler hiç tereddüt etmeden burayı deneyebilir.

    6 yıl önce
  • Umut
    4/ 5

    Kardeşim çok memnun kaldı ikinci ay kayıt yeniledik.

    6 yıl önce
  • Handan Uydar
    4/ 5

    Profesyonel bir kurum kafamdaki düşüncelerin netleşmesini sağladılar. Diğer kurumlar gibi sadece klasik şan kursu değil piyano eşliğinde müzikal bir eğitim veriyorlar. Benim isteklerimi anlayabiliyorlar çok memnun kaldım. Online kayıt oldum hemen aradılar güvenilir bir sayfa tavsiye ederim.

    6 yıl önce
  • Nuhan Melis Aydın
    4/ 5

    Eğitimden memnunum uygun bir yer avantaj sağlıyorlar.

    6 yıl önce

Yorum gönderin

Eğitimlerimiz

Bilgi Talep Formu


Bağlama Kursu Hakkında


Bağlama kursu, müziğin enstrümanla birleştiği eğitim merkezleridir. Bağlama öğrenmek isteyenlerle bağlama eğitimi verenlerin bir araya geldiği kurslardır. Bağlama kursu etkin ve verimli eğitim desteğiyle bireylere kısa sürede bağlama çalabilmeyi öğretmektedir. 

Kurs süresi içinde alacağınız eğitimde bağlama ile ilgili teknik bilginin yanında notalara ilişkin de eğitim alacaksınız. Bağlama kursunda ilk etapta kurs başlangıcı olarak bağlama enstrümanı hakkında bilgi verilip, tanıtılacaktır. Ardından ise bağlama öğrenme süreci başlayacaktır.

Bağlama Kursu Fiyatları


Bağlama kursu fiyatlarını belirleyen ve etkileyen birçok sebep bulunmaktadır. Kursun toplam süresi/saati, kursun bulunduğu lokasyon, kurslar arasındaki rekabet, kursu alan kursiyerin sayısı, kurs programı ve kursu verecek eğitmenin niteliği bağlama kursu fiyatını belirler ve etkiler. Öte yandan birebir eğitimlerle grup eğitimleri arasında da bir fiyat farklılığı oluşur. Profesyonel uzman tarafından verilen birebir eğitimlerin grup eğitimlerine göre maliyetli olduğunu söylemek yanlış olmaz.

 

Bağlama Nasıl Bir Çalgı Aletidir?


Bağlama, Anadolu’nun değerini, kültürünü, özünü ve Anadolu insanını temsil eder. Bağlama ile bu değer, kültür ve öz Anadolu insanı ile dile gelir. Bağlama duyguların ve yaşanmışlıkların temsilcisidir. Acıyı, özlemi, mutluluğu, heyecanı, öfkeyi,üzüntüyü, hırsı, eğlenceyi, sakinliği ve saflığı iliklerinize kadar hissettirir.

Peki bu kadar etki yaratan bağlama nasıl bir çalgı aletidir ?

Bağlama’nın birçok türü bulunmakla birlikte bağlama grubu içerisinde en çok kullanılanı divan sazı ve curadır. Bağlama genel olarak 7 telli ya da 9 tellidir. Ahşaptan yapılan bağlama yaklaşık 2 oktav ses genişliğindedir. Bağlama tezene denilen bir mızrapla çalınır.

Bağlama aslında Dede Korkut’un bahsettiği kopuzdur. Kopuz ile bağlama birbirine en çok benzeyen iki çalgı aletidir. Bağlama ile saz da birbirleriyle özdeşmiş iki ayrı kavramdır. Bu nedenle de bağlamaya saz da denilir. Ancak bu kullanım yanlıştır. Saz enstrümanların genel adıdır. Bağlama ise telli çalgılar familyasının bir üyesidir. Bağlama kendi içerisinde farklı çeşitlere sahiptir. Bunlar; meydan sazı, divan sazı, çöğür, cura, bağlama curası, bulgari, bozuk, iki telli, aşık sazı, tambura, ırızva ve kara düzendir.

Bağlama diğer yandan insanın iç huzurunu da sağlar. Çıkardığı ses ve tınılarla insanı bugünden alıp binlerce yıl geçmişe götürebilmektedir. Bu kadar güçlü bir enstrümanı çalmak sizin ayrıcalığınız olacaktır. 

Neden Bağlama Kursuna Katılmalıyım?


Türk Halk Müziği ve makamlara ilişkin bilgi sahibi olmak ve bu alanda müziği kendi yorumunuzla bir araya getirmek için Deniz Müzik Merkezi hizmetinizdedir.

Anadolu’nun o mistik ruhunu kendi ruhunuzla birleştirip kulakların pasını silebilmek için bağlama kursuna katılmalısınız. Bağlamaya ilginiz varsa; ilginizi bilginize dönüştürebiliriz. Bağlama kursları teknik altyapı ve danışmanlık desteği vererek bağlama çalmayı öğrenmenin yollarını açmaktadır. Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu Deniz Müzik Merkezi’nde yaşayabilirsiniz. 

Birebir ve grup eğitimleriyle bir aile ortamını size sunarak müzikle özgürleşmenizi; çaldığınız enstrümanla ise özgürlüğü yakalamanızı sağlıyoruz. Bağlama ile Anadolu’nun uçsuz bucaksız buğday tarlalarında gezindiğinizi hissedin. Bağlama öğrenmek için birçok sebebinizin olduğunun farkındayız. Bizler de size bu kurs süresinde bağlamayı, en ince detayına kadar öğretmeyi amaç ediniyoruz.

Bağlama Kursuna Kimler Katılabilir?


Temelde, 7 yaşından itibaren bağlama eğitimi verilebilir. Bağlama öğrenmenin üst yaş sınırı ise yoktur. İsteyen herkes, her yaştan birey bağlama kursuna katılabilir. Ayrıca bir cinsiyet ayrımı da yoktur. Erkekler katılabildiği gibi kadınlar da bağlama kursuna katılabilir. Belki  toplum olarak alışık olmadığımız için garipsenebilir. Fakat kadınlar da bağlama konusunda oldukça iddialıdır. 

Diğer yandan sanata, müziğe ve Türk Halk Müziği’ne ilgi ve merakı olan herkes bağlama kursuna katılıp bağlama çalmayı öğrenebilir.

Bğalama Çalmak Zor Mudur?


Bağlama çalmanın kendi içerisinde belirli teknikleri bulunmaktadır. Bu tekniklere vakıf olmadan bağlama çalmak güç. Bundan dolayı bağlama çalmanın sizin açınızdan kolay hale gelebilmesi için profesyonel bir eğitmenden destek almanız gerekir.

Bağlama gitar kadar kolay çalınabilen bir enstrüman değildir. Bağlama çalabilmek için bir süreç gerekir. Bu süreçte ne kadar çok üstüne titrerseniz, ne kadar çok heyecan duyarsanız bağlama öğrenmek o kadar kolay olacaktır.

 

Bağlama Çeşitleri Nelerdir?


Meydan Sazı:

Adından da anlaşılacağı üzere meydan sazı, her yerde, açık ve kapalı alanlarda çalınan bir sazdır.

  • Toplamda 12 teli bulunmaktadır. Bu nedenle de birçok yerde 12 telli saz olarak da bilinir.
  • En kalın teli bam telidir ve genel olarak da bu tel kullanılır.
  • Bağlama çeşitleri arasında boyutu en büyük olan sazdır.
  • Akort yapılırken La notasına göre yapılmaktadır.
  • Meydan sazında da gitarda olduğu gibi perdeler vardır. Ancak gitarda genel olarak 22 perde bulunurken; meydan sazında 32 perde mevcuttur.       

Divan Sazı:

Divan sazı meydan sazından daha küçük bir boyuta sahiptir. Meydan sazının oldukça büyük olması kullanımını da zorlaştırmaktadır. Bu nedenle daha küçük bir saza ihtiyaç duyulmuş ve divan sazı geliştirilmiştir. Meydan sazındaki 12 tel; divan sazında kendisini 9 adet tele bırakmaktadır; fakat bazı türlerine baktığımızda 7 telli olanı da görmekteyiz. Divan sazları dolgun ve tok bir sese sahip olmakla birlikte insanın sezgisel dünyasına seslenmektedir. Divan sazlarının da perde sayısı meydan sazlarıyla aynıdır.

Çöğür:

Divan sazının boyu ile eşdeğer olan Çöğür’de 9 tel bulunmaktadır. Fakat 6 tel olan çöğürler de oldukça yaygındır. Çöğür’ün perde sayısı meydan ve divan sazlarına oranla oldukça azdır. Toplamda 15 perdesi bulunmaktadır. Türk halk şiirinde bulunan semai; Aşık halk edebiyatında bulunan nefes ve Tekke-Tasavvuf halk edebiyatında bulunan ayin çöğür ile söylenmektedir.

Bozuk:

Divan sazının 9 teli nasıl ki üçerli gruplar halinde kümeleniyorsa bozuk sazının da 9 teli üçerli üçerli kümelenir. Çöğür gibi 15 perdesi olan bozuk, bazı yörelerde 18 perdeli olarak da görülür. Büyüklüğü ise doğrudan bağlama ile aynıdır. Toroslarda ve Ege’de sıklıkla kullanılır. Akordu ise üst taraf sol; orta kısım re ve alt kısım da la sesine göre düzenlenir.

Bulgari:

Cura ile aynı özellikleri barındırır. Yörükler ve Bulgar Türkleri tarafından Bulgari olarak adlandırılır. İki telli ve dört telli olarak iki türü vardır. Perde sayısı olarak diğerlerinden oldukça farklıdır ve 16 perdesi bulunmaktadır. 

Tambura:

Büyüklüğü meydan sazı, divan sazı,çöğür ve bağlamadan daha küçüktür. Çıkardığı ses divan sazına göre daha tizdir, incedir. Tambura, divan sazının curası olarak da bilinmektedir. Tambura, Türk halk müziğinin de bir parçasıdır.

Cura:

Cura, bağlama familyasındaki en küçük çalgı aletidir. Genelde 6 teli vardır. Ama 3 telli curalar da bulunmaktadır. Cura saplarında ise 7 perde bulunur. Bağlama ve bozuk sazının akordu nasıl ise curanın akordu da öyledir. Yani üst tele göre Re sesi; alt tele göre La sesi öne çıkar.

Cura Bağlama:

Tamburaya ve bağlamaya göre daha ince bir sesi vardır. La sesine göre akort edilir. Bağlama curasının sapı yaklaşık 35 cm’dir.

İki Telli Saz:

Boyutu cura bağlama kadardır. Anadolu’nun en eski sazıdır. Hatta günümüzde en çok bilinen çifte telli oyunu, iki telli sazla çalınarak oluşturulmuştur. İki teli bulunmaktadır. Yine Toroslar ve İç Batı Anadolu’da iki telli sazla karşılaşmak mümkündür.