Müzik tutkusunu gitar çalarak geliştirmek ve bu yönde ilerlemek isteyen öğrenciler için en iyi eğitim programlarını hazırlayan kurumumuzda eğitimler, uzman eğitmen kadrosu tarafından verilmektedir.
Her yaştan katılımcının ders alabildiğimiz kursumuzda kendinizi kısa sürede geliştirebileceğiniz gibi müziğin temellerine yönelik kapsamlı bir eğitim de alabilirsiniz. İçinizdeki müzik tutkusunu bizimle paylaşın, hayallerinizi gerçeğe dönüştürelim!
Öğrencilerimiz 4 yaşından itibaren gitar derslerine katılabilirler. Yetişkinler için bir yaş sınırlaması bulunmuyor.
Derslerinizi birebir olarak yapıyoruz.
Standart programımız haftada bir gün bir saat. Dilerseniz daha fazla ders alma imkanınız da var.
Herhangi bir belge verilmiyor. LCM London College of Music sınavlarına hazırlık yapılmaktadır
Açıklama | Fiyat | |
---|---|---|
1 Ay Toplam 4 Saat Grup Dersi | 1.200,00 TL | |
1 Ay Toplam 4 Saat Özel Ders | 2.500,00 TL |
Günümüzde hemen hemen herkes bir çalgı aleti ya da bir müzik enstrümanı çalmak ister.
Herkesi bir şekilde etkileyen ve cezbeden bir şey: müzik aleti çalmak!
Dolayısıyla bir müzik aletini en iyi öğrenmenin yolu bir kurstan geçmektedir.
Gitar kursu olarak, 7’den 70’e herkese gitar dersleri vererek müzikle bir enstrümanın dansını gözler önüne seriyoruz.
Kursun toplam saati ve süresi, kursun bulunduğu il,ilçe ve lokasyon, kursu alan kursiyerlerin sayısı, kursun ortaya koyduğu çalışma programı ve kursu veren eğitmenin uzmanlığı gitar kursu fiyatlarını belirleyen en önemli faktörlerdir.
Diğer yandan gitar kurslarında başlangıç seviyesi ile ileri düzey gitar derslerinin de fiyatları birbirinden farklılaşmaktadır.
Geçmişten günümüze insanların sanata olan ilgisi ve müzikle bütünleşmesi birçok müzik enstrümanının da gelişmesini sağlamıştır. Her müziğin kendine özgü bir çalgı aleti mutlaka vardır. Ancak gitar öylesine büyüleyici bir çalgı aletidir ki neredeyse bütün müzik türleriyle iç içe geçebilir.
Gitar, pena ya da parmakla çalınan, sapı üzerinde ses perdeleri bulunan, gövde kısmının kavisli ve oval görünümde olduğu, telli bir çalgı aletidir.
Müzik türleri ve kullanım amaçlarına göre gitarlar çeşitlilik göstermektedir.
Bu açıdan bakıldığında gitar türleri arasında klasik gitar, akustik gitar, elektro gitar, bas gitar, perdesiz gitar, 7 telli gitar, 12 telli gitar, jazz gitar, lap steel gitar, weissenborn gitar bulunmaktadır. Şimdi hep birlikte gitar türleri genel hatlarıyla inceleyelim.
Klasik Gitar:
Bütün gitar türleri klasik gitardan esinlenilerek oluşturulmuştur. Bundan dolayı klasik gitar bütün gitarların atası sayılır. Toplamda 6 teli bulunmaktadır. Bu tellerden 3’ü metal; diğer 3’ü ise naylondur.Naylon teller misina ipine benzemektedir. Gövde kısmında bulunan hava boşluğu tellerin titreşmesiyle sesin çıktığı alana dönüşür. Klasik gitar birçok müzik türünde enstrüman olarak kullanılabilir.
Akustik Gitar:
Akustik gitar, Rock müziğini şaha kaldıran; Blues’e en hareketli ivmeyi kazandıran ve Caz müziğinin ruhunu yansıtan gitardır. Fiziksel görünümü klasik gitara benzemekle birlikte gövdesi daha basık ve daha geniştir. Klasik gitarla ilgili olarak tellerinin yarısının metal/çelik; diğer yarısının da misine ipine benzer nitelikte bir naylon olduğunu söylemiştik. Ancak akustik gitarda tellerin tamamı çelikten yapılmıştır. Bu özelliği ile kendini klasik gitardan ayırmaktadır. Yine klasik gitarın sapı akustik gitara göre geniştir. Dar olan akustik gitarın sapı çelik ya da metal tellerden dolayı daha gergindir. Bu yüzden de akustiği yüksektir.
Elektro Gitar:
Elektro gitar, üzerinde bulunan manyetikler sayesinde tellerdeki sesi yüksek bir sese dönüştürür. Elektro’dan da anlaşılacağı üzerine elektrikli bir gitar türüdür. Temel olarak elektro gitar da en önemli kısım şüphesiz ses amfisidir. Bir elektro gitardan kaliteli ses alabilmek için efekt malzemelerinin donanımlı olması gerekir.
Bas Gitar:
Kullanım amacı gözetildiğinde elektro gitarla aynı düzeydedir. Fakat ses olarak klasik gitarlara oranla biraz daha kalındır. Bas gitarların kendi içerisinde farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Birazdan da ne anlama geldiğini ifade edeceğimiz perdesiz, 7 telli ve 12 telli gitar türleri bas gitar grubu altında yer alır.
Perdesiz Gitar:
Bazı sesleri çıkarabilmek için klasik gitar, akustik gitar ve elektro gitar yetersiz kalmıştır. Bu nedenle bazı ara sesleri çıkarabilmek adına perdesiz gitar geliştirimiştir. Perdesiz gitarı geliştiren ise hepimizden yakından tanıdığı Erkan Oğur’dur. Perdesiz gitar da kendi içerisinde farklı çeşitleri olan bir gitardır.
Jazz Gitar:
Geniş gövdeli ve oval yapısıyla öne çıkan Jazz gitar, caz müziğinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Dolayısıyla caz müziği kendine özgü enstrümanını Jazz gitarla göstermiştir.
Lap Steel Gitar:
Lap steel gitar, ABD kökenli bir gitar türüdür. Yatay düzlemde kucağa oturtulur ve özel bir metal ile birlikte tellere dokunularak çalınır. Kendi içinde çeşitleri olmakla birlikte altı, yedi ve dokuz telli olanları öne çıkmaktadır. Dünyaca ünlü film müziği bestecisi David Gilmour da lap steel gitar çalmaktadır.
Weissenborn Gitar:
Weissenborn gitar türü Amerika’da geliştirilmiştir. Adını da onu geliştiren Hermann Weissenborn’dan almıştır. Bu gitar çeşidi de lap steel gibi yatay olarak dizlerin üstüne oturtulur ve tellerle kaydırılarak çalınır. Sesi ise klasik gitarlara göre daha bas yani daha kalın ve tok çıkmaktadır. Weissenborn, her yerde rastlayabileceğiniz bir gitar değildir.
Müzik, ruhun gıdasıdır, derler. Müziği bir enstrümanla bir araya getirmek ise insana farklı dünyaların kapısını aralamaktadır. Gitar da birçok müzik türünün ayrılmaz parçasıdır. Yaşam biçiminizi daha eğlenceli, daha dinamik ve daha hareketli hale getirmek gitar çalmakla mümkün olabilir.
Peki hiç gitar çalmayı bilmeyen birisi gitar çalmayı nasıl öğrenebilir?
Unutmamalısınız ki insanın yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Eğer istek, cesaret ve kararlılık olursa başarı kaçınılmazdır.
Gitar çalmayı kendi kendinize de öğrenebilir ve belki de evinizden çıkmadan gitarı en iyi çalabilen birine dönüşebilirsiniz; fakat gitar kursuna gitmek size birçok yönden avantaj sağlayacaktır.
Özellikle de gitarı profesyonel bir destek alarak, bir program çerçevesinde ve gitar çalmayı sevenlerle bir arada öğrenme imkanına kavuşacaksınız.
Öte yandan bir gitar kursuna gitmek müzik ve çalgı aletleri hakkında yeni vizyonlar katarak, hayatınızı daha anlamlı kılabilir.
Gitar ya da herhangi bir müzik enstrümanını kullanmak için sabır gereklidir.
Eğer bir çalgı aletini yeni öğrenmeye başladıysanız onu bir günde öğrenmeniz mümkün değildir. Planlı, programlı ve disiplinli bir çalışma ile gitar çalmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.
Ancak kendinize sürekli olarak motive etmek için olumlu cümleler kurmalısınız. Ben gitar çalabilirim, ben gitar çalmayı öğrenebilirim, gitar çalmak kolaydır gibi cümleler ile kendinize telkinde bulununuz.
Gitar kursları size gitar çalmanın en kolay ve en etkili yöntem ve tekniklerini sunmaktadır.
Gitar çalmanın zor olmadığını gitar kursuna başladığınızda anlayacaksınız.
Her şeyden önce gitar çalabilmek için parmaklarınızı kullanabiliyor olmanız gerekir. Dolayısıyla motor gelişim becerileri tam anlamıyla oluşmamış bir birey gitar çalmakta zorlanabilir.
Özellikle çocuklarda motor gelişim becerisi oturmuş olanların gitar kursuna gidebileceğini söylemek yerinde olur.
Uzmanlar gitara başlama yaşını iki dönem ekseninde ele almaktadır: Başlangıç Dönemi ve Kritik Dönem.
Başlangıç döneminden kasıt, motor becerisi gelişmiş çocukların 6 yaş itibariyle gitar çalmaya başlayabilmesini ifade etmektedir.
Kritik dönem ise motor becerileri gelişmemiş yani parmaklarını, ellerini zihniyle bir bütün olarak hareket ettirme konusunda zorlanan çocukların 10-11 yaş civarında gitar çalmaya başlayabilmesini ifade etmektedir.
Gitar kursuna katılmak için özel bir yeteneğe sahip olmanıza gerek yoktur. Ancak bazı kimseler gitar çalma konusunda daha istekli ve heveslidirler.
Dolayısıyla gitar çalmak bu bireyler için daha kolay olmaktadır.
Öte yandan gitar kursuna katılmak için temel olan 6 yaşın üzerinde olma şartı vardır; çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi çocukların parmaklarını kullanabilme ve kontrol edebilme yeteneği belirli bir yaştan sonra gelişir.
Sonuç olarak, 6 yaşından büyük olmak şartıyla her yaştan ve her meslek grubundan çocuk, genç, kadın, yaşlı herkes gitar kursuna katılabilir.
Çalışma saatleri çok esnek, hocalar profesyonel, güler yüzlü ve öğrencilerine tolerans gösteriyor.
6 yıl önceBir kursiyer olarak aradığım tüm kriterler sağlıyor bu kurum. Bunları kısaca sıralarsak: hoca konuya çok ehil kendisinin konservatuar mezunu olması önemli bir faktör. Kursu veren hoca çok kibar ve çok güleryüzlü bu da kursa devamlılık sağlamanızda önemli bir kriter. Kurs yeri çok sakin böylece konsantrasyon problemi yaşamıyorsunuz. Fiyat da sitedeki diğer kurslara göre daha uygun hocanın para kazanmaktan ziyade sanatçı kazanma derdinde olduğunu düşünüyorum. Kısaca klarnet öğrenmek isteyen kişiler hiç tereddüt etmeden burayı deneyebilir.
6 yıl önceKardeşim çok memnun kaldı ikinci ay kayıt yeniledik.
6 yıl önceProfesyonel bir kurum kafamdaki düşüncelerin netleşmesini sağladılar. Diğer kurumlar gibi sadece klasik şan kursu değil piyano eşliğinde müzikal bir eğitim veriyorlar. Benim isteklerimi anlayabiliyorlar çok memnun kaldım. Online kayıt oldum hemen aradılar güvenilir bir sayfa tavsiye ederim.
6 yıl önceEğitimden memnunum uygun bir yer avantaj sağlıyorlar.
6 yıl önce